Edukacije nikad dosta

U sklopu stručnog usavršavanja, s ciljem podizanja kvalitete rada u našem DB Mali Einsten, petak 16. i subotu 17. veljače 2018. godine proveli smo na edukativnoj radionici „Kako igrom uspješno razvijati djetetov IQ“ dr. Ranka Rajovića.

Premda je Rajović po struci liječnik, dugi niz godina posvetio je istraživanjima o odgoju i obrazovanju. To je rezultiralo NTC sustavom učenja koji se primjenjuje diljem svijeta. Riječ je zapravo o sustavu učenja kojim se podiže intelektualni potencijal djece te se razvija brzina razmišljanja i zaključivanja. Ovaj se sustav učenja zasniva na ideji da je učenje napamet zastarjelo i da se treba prestati primjenjivati te da je učenje kroz igru najbolji način učenja za djecu. Ovim modelom učenja ističe se važnost igre, kretanja, poticanja kreativnosti i novih ideja prilikom poučavanja djece.

Na edukaciji smo osvijestili koje pogreške činimo u poučavanju djece, što je vrlo bitan korak u unaprjeđenju vlastite prakse. Osim toga, imali smo priliku i upoznati se s brojnim inovativnim metodama u osmišljavanju zadataka i igara koje potiču djecu na razmišljanje i samostalno zaključivanje, pospješujući na taj način njihov kognitivni razvoj, ali i cjelokupni razvoj ličnosti.

Više informacija o dr. Ranku Rajoviću i NTC sustavu učenja možete pronaći na sljedećem linku:

https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/ranko-rajovicodgoj-kako-igrom-uspjesno-razvijati-djetetovu-inteligenciju—495530.html